woensdag 13 maart 2019

Mooie vondst op veilingsite Delcampe

Op veilingsite Delcampe vonden we twee mooie documenten van Pannenfabriek Belisia: een kaart en (waarschijnlijk) een omslag uit de periode van Wereldoorlog 1. We vonden ook een reclameadvertentie uit 1927 van het latere Meubelbedrijf Belisia met een bijna identieke afbeelding van de pannenfabriek.

Zo beschikken we meteen overeen tekening van het volledige bedrijf (die goed overeenkomt met de realiteit op de oude prentkaarten) en komen we ook te weten dat het bedrijf in het begin van de 20ste eeuw deelnam aan twee 'universele tentoonstellingen' die in die tijd erg populair waren; nl. de 'Exposition Universelle et Internationale de Li├Ęge' van 1905 en de 'Exposition Universelle et Internationale' van Brussel in 1910. Met enige fierheid vermelden ze de verkregen prijzen op hun briefhoofd.

De informatie op de briefkaart bevestigt ook dat het bedrijf tijdens Wereldoorlog 1 zo goed als stil lag. Allicht waren de omstandigheden erg moeilijk.

Alle info en de afbeeldingen werden toegevoegd aan de pagina over Pannenfabriek Belisia.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Welkom!

Een Limburgse inventaris!?

Een inventaris van 'alle' Limburgse panovens, pannenfabrieken en steenbakkerijen? Allicht onbegonnen werk... In elk geval wil ik m...