maandag 29 maart 2021

Studiegenoot Rudi wordt CEO van Vandersanden

Het was groot nieuws in heel wat media (bijvoorbeeld in De Tijd, Het Belang van Limburg of in Datanews): de huidige CIO van KBC, Rudi Peeters, wordt vanaf 1 oktober 2021 de nieuwe CEO van baksteenbedrijf Vandersanden.

Rudi Peeters
Die had ik niet zien aankomen! Rudi, mijn klasgenoot in het college van Hasselt en mijn studiegenoot aan de KU Leuven, wordt de grote baas van Vandersanden, een van de belangrijkste baksteenbakkers van Europa!

Waar is de tijd dat we als studenten biologie voor onze thesis samen mossen en korstmossen gingen zoeken op de terreinen van de voormalige Metallurgie in Overpelt (en weggejaagd werden door een norse bewaker). 

Biologen hebben rare carrières... Rudi maakte meteen na zijn studie een hele carrière binnen KBC en wordt nu CEO bij Vandersanden. Ik ben intussen als 23 jaar aan de slag bij de provincie Limburg waar ik nu afdelingshoofd ben van de dienst Milieu en Natuur. Daarnaast heb ik (onder andere) die rare hobby om als erfgoedfanaat een historische inventaris bij te houden van Limburgse steenbakkerijen en pannenfabrieken...

Ik wens Rudi veel succes en hoop dat hij even enthousiast kan zijn als ik over stenen, pannen en tunnelovens!

(Foto: Vandersanden)Welkom!

Een Limburgse inventaris!?

Een inventaris van 'alle' Limburgse panovens, pannenfabrieken en steenbakkerijen? Allicht onbegonnen werk... In elk geval wil ik m...